+

Yemek Tarifleri

TARHANA

0


Tarhana tarifi için malzemeler
  • 500 g dolmalık kırmızı biber
  • 500 g domates
  • 500 g soğan
  • 1 paket yaş maya
  • 500 g süzme yoğurt
  • 1.5 kg un
  • 2~3 yemek kaşığı tuz

Tarhana hazırlanışı

Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarın ve yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzgeçten geçirin. Yıyitik suyunu süzmüş olduğunüz domatesleri ve soğanları rendeleyin. Haşladığınız biberleri, rendelediğiniz domates ve soğanlamış olurı püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin. Geniş bir kaba alıp üzerine yaş maya, süzme yoğurt, un ve tuzu ilave edip yoğurun. Eğer hamur çok cıvık olursa bir miktar daha un ilave edin ve ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini temiz bir bezle örterek ılık ortamda mayalanmaya bırakın (hamur taşabileceği için büyük bir tepsi içinde bekletebilirsiniz). Minimum 3 gün boyunca ara ara yoğurarak hamurun ekşimesini sağlayın. Hamur ekşiyip tarhana kıvamına erişince büyük temiz bir örtü üzerine ince tabakalar halinde gösterim. Kurumaya başlayan hamur parçalarını bazen denetim ederek ters çevirin. Kuruyan parçaları elinizle kırıp ufaltarak kurutmaya devam edin. Hamurun rengi açıldığında ve tamamen kuruduğunda blenderdan geçirip toz haline getirin. Bir süre daha bu şekilde bekletin. İyice kuruduğundan emin olunca kavanoz yahut bez torbalara alıp, serin ve kuru bir ortamda saklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder