+

Yemek Tarifleri

PEYNİR DOLGULU TAVUK ETİ

0
Peynir dolgulu tavuk eti tarifi için malzemeler
  • 1 tavuk göğüs eti
  • Yarım kırmızı biber
  • 5~6 yaprak ıspanak
  • 40 gr beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber   
Peynir dolgulu tavuk eti hazırlanışı

Tavuk etini enine koparmadan keserek cep durumuna getirin. İç kısmına tuz, karabiber serpiştirin. Beyaz peyniri bir kaseye alıp çatalla ezin. Kırmızıbiberi ufak küp şeklinde doğrayarak peynire ekleyin. Ispanağı ufak doğrayıp labne peyniri ile beraber ak peynire ekleyin. Ceviz ve 1 yemek kaşığı yağı ek edip karıştırın ve karışımı etin içine doldurun. Kürdan ile kenarlardan tutturarak kapatın. Üzerine tuz, karabiber serpiştirin. Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavada ısıtıp doldurulmuş tavuk etini yüksek ateşte önlü arkalı hafif kızartın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına aktarıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Salata ile servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder